dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "cazare constanta"

Vacanțele de tip „early booking” au fost preferatele românilor în 2023. Cel mai aglomerat weekend a fost cel de 1 Decembrie. Un sejur de cinci zile a fost în medie 855 de lei. Mai mult decât atât, litoralul românesc și-a pierdut primul loc în topul preferințelor din mai multe cauze. Cel puțin asta reiese dintr-o analiză realizată de o platforma de rezervări hoteliere online.

Județul Constanța a concentrat cel mai mare număr de structuri de primire turistică, până la sfârșitul lunii iulie, arată datele Institutului Național de Statistică. Rapoartele oficiale confirmă ceea ce se poate vedea și cu ochiul liber, mai ales în sezonul estival: pe litoral există cele mai multe hoteluri, pensiuni sau vile din țară, care concentrează peste 100 de mii de locuri de cazare. Iar în Delta Dunării, inclusiv în municipiul Tulcea erau în jur de 11 mii de locuri de cazare. La toate acestea se adaugă și cei care închiriază în regim propriu.

Săptămâna aceasta sunt așteptați sute de tineri la căminele studențești ale Universității „Ovidius” din Constanța. Marea majoritate vin cu o săptămână înainte de începerea anului universitar pentru a se acomoda cu noii colegi. Cei mai mulți studenți provin din zone limitrofe Constanței, dar și din vestul țării.

Nici bine nu s-a încheiat sezonul estival că românii se gândesc deja la vacanța de vara viitoare. Telefoanele agențiilor de turism au început să sune, iar primele rezervări au fost făcute. Mai mult, au fost lansate și pachetele din programul „Înscrieri Timpurii” 2024. Tarifele sunt și ele mai mici pentru cei care aleg să-și rezerve de pe acum sejurul pe lioralul Mării Negre. La hoteluri înscrie în program prețurile la cazare sunt și cu 50% mai ieftine.

Confruntați cu un sezon estival mai slab decât în anii trecuți, hotelierii de la malul mării au lansat oferte speciale cu nopți gratuite de cazare sau reduceri last minute în speranța că își vor umple camerele rămase goale. Numărul turiștilor cazați în stațiuni a scăzut în luna iulie chiar și cu 10 procente față de anul trecut, așa că hotelierii speră ca măcar în luna august să ajungă la un grad de ocupare care să le țină afacerile pe linia de plutire.

Preţurile nu mai cresc în ultima lună din acest sezon estival. Este anunțul făcut de către agențiile de turism care dau asigirări că prețurile la cazare rămân înghețate odata cu debutul ultimei luni de vara. Daca până în anii trecuți 1 august venea întotdeauna cu majorări de tarife la cazare, anul acesta hotelierii nu mai par tentați sa umble la preturi și nici nu e de mirare. Gradul de ocupare, mai ales în cursul săptămânii în stațiuni, este sub 70 la suta iar în weekend abia acum se ajunge la 90 la suta.

Cu cel puțin 15 la sută au crescut prețurile la vacanța pe malul mării. Cât costă o zi la plajă într-una dintre cele mai aglomerate stațiuni în acest moment, aflăm din materialul următor.

Au crescut tarifele cazării la hotel pe litoral, motiv pentru care tot mai multi turiști iau în considerare cazarea la apartamentele din Mamaia și Mamaia- Nord. Turiștii spun că le aleg mai ales pe cele noi, pentru că le oferă mai multă intimitate şi nu cheltuiesc la fel de mult cu mâncarea ca la resturant. Cele mai multe dintre ele, sunt cu două camere și toate sunt dotate cu bucătării. Pentru o vacanță de zece zile turiștii scot din buzunar în jur de 3.000 de lei.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233